Kinderopvang CJG Schoonhoven
Jeudsportfonds en Jeugdcultuurdfonds intermediair Bereken uw bijdrage Nieuws

Nieuws Kinderopvang

alf]

27 oktober 2015

Kinderopvangtoeslag 2016.

De kinderopvangtoeslag voor 2016 is bekend. Hier vindt u de kinderopvangtoeslagtabel.

kinderopvangtoeslagtabel 2016

 

27 oktober 2015

Huiswerkbegeleiding. In samenwerking met de Leerhulp gaan wij voor alle kinderen van de basisschool vanaf groep 5 huiswerkbegeleiding aanbieden. Wilt u meer informatie hierover dan kunt u contact opnemen met ons via info@stkos.nl.

 

28 september 2015

Afgelopen zaterdag stonden we weer op de jaarlijkse Bartholomeusdag. Dit jaar voor het eerste met onze nieuwe collega’s van de Speelotheek. Veel kinderen en ouders bezochten onze stand. De kinderen voor het versieren van een eierkoek en de ouders voor informatie over kinderopvang/peuterspeelzaal

 

1 september

Fancy Fair voor Villa Joep

Op vrijdag 18 september van 17.00 tot 20.00 organiseren wij een Fancy Fair waarvan de opbrengst naar Villa Joep gaat. Het fonds voor neuroblastoom kinderkanker. Het vindt plaats onze locatie Villa Eigen-Wijs, marconiplein 1. Iedereen is welkom.

Wat kun je allemaal doen tijdens de Fancy Fair:

• Schminken • Henna tatoeages • Enveloppen trekken • Grabbelton • Blik gooien • Raad het aantal superhelden in de pot en win een zwembad

Ook is er een markt waar van alles te koop is:

• 2e hands kleding • zelfgemaakte kaarten • poppenkleertjes • schilderijtjes • 2e hands speelgoed

Tevens kun je ook lekker eten en drinken. Dus kom gezellig langs!

 

7 juli 2015

Oudercommissieleden gezocht!

De oudercommissie (OC) behartigt de belangen van de ouders van de kinderen bij Stichting Kinderopvang Schoonhoven. We zijn op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden van de locatie Villa Eigen-Wijs of peuterspeelzaal Jodokus.

De oudercommissie adviseert het bestuur op tal van zaken zoals:
* beleid op het gebied van veiligheid en gezondheid
* kwaliteitsaspecten, waaronder voedingsaangelegenheden en pedagogisch beleid
* prijsbeleid van de kinderopvang
* openingstijden
* spel- en ontwikkelingsactiviteiten

De oudercommissie vergadert ongeveer 6x per jaar in een informele sfeer en we kijken naar de interesses van de leden voor het verdelen van de taken. Er zijn diverse werkgroepen, zodat er gericht aan een thema gewerkt kan worden. Tevens organiseert de OC twee keer per jaar de gezellige en informatieve (thema)bijeenkomst ‘Meet the Parents’. Door lid te worden van de OC ben je sterker betrokken bij de opvang van je kind(eren), kun je bijdragen aan een nog prettigere dagelijkse omgeving voor hen en tegelijkertijd breid je je kennissenkring uit!

Zoals je leest, is het zinvol werk en kost het niet heel veel tijd. Wil je meedenken of een keer een vergadering bijwonen? Laat het ons weten en mail naar oc@stkos.nl.

 

30 juni 2015

VVE-Ouderavond 10 juni 2015. Hier vindt u het verslag van deze avond. verslag VVE ouderavond 10 juni 2015

16 februari 2015

De bouw van de MFA begint al op te schieten. Begin mei 2015 hopen wij daar onze intrek te nemen met verschillende BSO en KDV groepen en een peuterspeelzaal. Maar ook op onze locatie aan het Marconiplein wordt druk gewerkt aan een interne verhuizing. Ook daar zullen er KDV groepen gaan schuiven en zullen er meer BSO groepen komen. Zodoende kunnen we zowel de ouders met kinderen op het KDV, BSO en peuterspeelzaal in Schoonhoven Noord als in Schoonhoven Oost/Centrum een leuke en gezellige opvangplek bieden voor hun kinderen. De Sport-BSO en peuterspeelzaal Jodokus zullen niet verhuizen en blijven waar ze zitten. Op onze facebook pagina worden regelmatig foto’s en berichten geplaatst over de voortgang. In onderstaande info kunt u zien hoeveel groepen er op welke locatie komen.

Marconiplein in Schoonhoven Noord:

2 babygroepen van 0 t/m 1 jaar

2 peutergroepen van 2 t/m 3 jaar

3 NSO-groepen van 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar*

1 VSO-groep

 

MFA de Vogelweide in Schoonhoven Oost:

1 babygroep van 0 t/m 1 jaar1 peutergroep van 2 t/m 3 jaar

1 baby/peutergroep van 0 t/m 3 jaar

4 NSO-groepen van 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar

1 VSO-groep

Peuterspeelzaal Repelsteeltje

 

2 februari 2015

door een mail te sturen naar: info@stkos.nl.

1 (uit de voorlichtingsfolder: naar de Kinderfysiotherapeut van de NVFK)

9 september 2014

Vraag op tijd uw Kinderopvangtoeslag aan!

Wij willen u er nogmaals op attent maken dat u Kinderopvangtoeslag op tijd moet aanvragen.
Als u in 2014 gebruik maakt van kinderopvang, heeft u mogelijk recht op kinderopvangtoeslag. Sinds 1 januari 2014 is het belangrijk dat de toeslag aangevraagd wordt binnen 3 maanden na de maand, waarin de kinderopvang is begonnen.  Zo wordt geen maand kinderopvangtoeslag misgelopen. Meer informatie hierover kunt u vinden op: www.toeslagen.nl

 

 

 

[/wpcol_1half]